کارشناس مسئول مدیریت بحران و بلایا شهرستان بویراحمد با بیان اینکه انسان از بدو خلقت همیشه در معرض آسیب های جدی ناشی از بلایای طبیعی از جمله سیل، زلزله، طوفان، صاعقه و... بوده است، گفت: این بلایا زندگی انسان ها را تحت تاثیر قرار داده و اثرات غیر قابل جبرانی را به همراه دارد.
کارشناس مسئول مدیریت بحران و بلایا شهرستان بویراحمد با بیان اینکه انسان از بدو خلقت همیشه در معرض آسیب های جدی ناشی از بلایای طبیعی از جمله سیل، زلزله، طوفان، صاعقه و... بوده است، گفت: این بلایا زندگی انسان ها را تحت تاثیر قرار داده و اثرات غیر قابل جبرانی را به همراه دارد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد؛ جهانبخش روشن روان اظهار داشت: کشور عزیزمان ایران به واسطه موقعیت جغرافیایی، تنوع و کستردگی اقلیمی یکی از کشور های آسیب پذیر جهان می باشد به طوری که از 45 نوع بلایای طبیعی که در جهان به ثبت رسیده 35 نوع آن در کشور ما به وقوع پیوسته وآن را جز 10 کشور اول بلاخیز دنیا است.
وی ادامه داد: تلاش در جهت شناخت پدیده های پرخطر طبیعی و فراگیری راههای مقابله با آنها و بکار گیری راههای مقابله با آنها و اصول و ضوابط پیشگیری می تواند خسارت ناشی از حوادث را به حداقل برساند.
وی افزود: مرحله مدیریت بحران شامل چهار فاز پیشگیری (به منظور کاهش آثار زیانبار حادثه)، آمادگی (توانایی جامعه را در انجام مراحل مختلف مدیریت بحران افزایش می دهد که شامل جمع آوری اطلاعات، برنامه ریزی، سازماندهی، ایجاد ساختارهای مدیریتی آموزش، تامین منابع و امکانات، تمرین و مانور ) ، مقابله و عملیات مقابله( اطلاع رسانی، هشدار، جستجو، نجات و امداد، بهداشت ، درمان، تامین امنیت، و ..) و بازسازی و باز توانی می باشد.
روشن روان هدف اصلي از ایجاد کارگروه EOP را ايجاد آمادگی لازم مردم در مواجهه با حوادث طبيعی و غیر طبیعی عنوان کرد و اضافه کرد: جلوگيری از افزايش خسارات جانی و مالی در ساعات اوليه پس از وقوع حوادث، همكاری اثر بخش با سازمان های واكنش اضطراری، جلوگيری ازبروز بی نظمی و هرج و مرج در هنگام بروز حوادث و افزايش فرهنگ ايمنی خود امدادی و دگر امدادی در ميان آحاد شهروندان را از دیگر اهداف برنامه دانست.
کارشناس مسئول مدیریت بحران و بلایا شهرستان بویراحمد اذعان داشت: وظایف مورد انتظار از گروه های مدیریت بحران در شرایط بحرانی قطع شریان های آب، برق و گاز، اطفاء حریق های قابل مهار، ایجاد امنیت جانی و مالی جهت آسیب دیدگان و بازماندگان، امداد و کمک های اولیه برای آسیب دیدگان، انتقال ساکنین به محل های تخلیه اضطراری و اسکان موقت و اطلاع رسانی به نیروهای امدادی از وضعیت، تعداد و مشخصات افراد نیازمند به نجات عنوان کرد.
وی تصریح کرد: گروه میریت بحران تحلیل خطر، ارزیابی امکانات(مالی و انسانی) موجود، ثبت اطلاعات، مکان یابی برای تخلیه اضطراری ساکنین، تهیه اطلاعات کلی و کلیدی از مکان، ذخیره اقلام امدادی، دارویی و غذایی جهت ساکنین و اجرای تمرین و مانور در مکان به صورت دوره ای را قبل از ایجاد شرایط بحرانی انجام دهند.
روشن روان افزود: انتظار می رود که پس از ايجاد، آموزش و سازماندهی چنين گروه هايی در هر مکان تعدادی از کارکنان و ساکنین، اطلاعات اولیه ای در مورد مدیریت بحران و اقدامات مورد نیاز در ساعات اولیه پس از بروز حوادث را کسب نموده، داوطلبان بر اساس ساختار تعریف شده سازماندهی گشته و با شرح وظایف خود آشنا شده، دستور العمل های ساده ای جهت ایمنی افراد تهیه، لیستی از تجهیزات اولیه امداد و نجات و دستورالعمل حفظ و نگهداری آن در اختیار آنها قرار گرفته باشد.
وی در پایان یاد آور شد: نظر به افزایش چشمگیر نزولات جوی طی سال جاری و به تبع آن افزایش سطح پوشش گیاهی مراتع و احتمال آتش سوزیهای عمدی و غیر عمدی در سطح مناطق تحت پوشش برای جلوگیری و یا به حداقل رساندن خسارت ناشی از این امر تدوین برنامه عملیاتی پیشگیری و کنترل حریق و اجرای مانور جهت آمادگی نیروها لازم می باشد.7-142
_76917.jpg)
_76918.jpg)
_76919.jpg)
_76920.jpg)
_76921.jpg)
_76922.jpg)
انتهای پیام/